Is een vaste contract via een uitzendbureau mogelijk?

Een vaste baan, vinden de meeste mensen nu eenmaal het beste. Daar zijn veel redenen voor. Een vast inkomen voor een lange tijd is een van die redenen waarom mensen graag een vaste baan willen. Die zekerheid is prettig. Maar is dat ook mogelijk wanneer je te werk gaat als uitzendkracht? Wij vertellen je daar graag meer over.

Een vaste baan; wat betekent dat precies?

Veel mensen willen graag een vast contract. Maar wat mensen een vast contract vinden is vaak perceptie. Sommige vinden een jaar contract al een vast contract andere vinden een contract voor onbepaalde tijd weer een vast contract. 

Welke contracten kun je allemaal krijgen?

In de eerste 2 kan je maximaal 3 contracten krijgen. Meestal krijg je eerst een half jaar tot jaar contract. Langere contracten worden er vaak niet meer gegeven. Na die twee jaar is de werkgever verplicht je te laten gaan of je een contract aan te bieden voor onbepaalde tijd.Wil je weg en je contract is nog niet afgelopen? Dat is mogelijk met een maand opzegtermijn. Jij hebt dan de tijd om een nieuwe baan te vinden en de werkgever voor een nieuwe werknemer. 


Een werkgever kan kiezen om jou een contract aan te bieden. Maar kan er ook voor kiezen om het te laten verlopen via een uitzendbureau. Je hebt dan grotendeels dezelfde rechten als een contract direct wordt aangeboden door werkgever. Je hebt hetzelfde salaris, toelagen en onkostenvergoedingen. Terwijl organisatie vaak een half jaar tot jaarcontract aanbieden aan nieuwe werknemers. Kunnen daarentegen uitzendbureaus veel langere contracten aanbieden. 

Werken via een uitzendbureau

Ga je via een uitzendbureau werken, dan zijn er dus veel mogelijkheden om voor een lange tijd ergens te werken en geeft dit juist ook financiële zekerheid. Tegenwoordig  zijn veel vacatures bij uitzendbureaus zoals: Vakmasters Terneuzen ( gespecialiseerd in de bouw- en technieksector) voor een lange periode of in een vast dienstverband. Je kunt ook eerst via het uitzendbureau werken bij de organisatie. bevalt de organisatie dan kan je er ook nog voor kiezen om niet meer voor het uitzendbureau te werk te gaan, maar volledig bij de desbetreffende organisatie. 

Komen uitzendkrachten ook in aanmerking voor een hypotheek op een huis?

Een hypotheek aanvragen gaat via de bank. Zij verschaffen jou alleen lening als je kunt aantonen dat je die terug kunt betalen en dus een vast inkomen hebt. Werk je al voor een langere tijd voor een uitzendbureau. Dan is dat ook geen geldig bewijs en kan je in aanmerking komen voor het nemen van een hypotheek. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *